Berniaga Kereta Sewa Anda

Sekiranya anda mempertimbangkan untuk memulakan perniagaan dalam perniagaan kenderaan, anda mempunyai banyak pilihan, termasuk memulai perniagaan sewa kenderaan. Bagaimanapun, apa yang perlu anda lakukan untuk mendapatkan perniagaan seperti ini?

Terdapat sejumlah besar barang bergerak yang harus dipertimbangkan, bagaimanapun jika anda menyisihkan dorongan untuk mempersiapkan diri dan mematuhi keadaan negeri dan kejiranan anda, jalan menuju perniagaan penyewaan kenderaan yang produktif akan lancar.

Untuk memperkasakan anda untuk merancang, kami telah membuat panduan ini mengenai pendekatan yang paling ideal untuk memulakan perniagaan penyewaan kenderaan. Kaji semua perkara yang perlu anda ketahui.

kereta sewa kl

Tahap 1: Pilih Jenis Perniagaan Sewa Kereta

Sebelum anda memulakan perniagaan penyewaan kenderaan, anda perlu mengetahui jenis perniagaan yang harus anda jamin. Anda semestinya mempunyai asas, membuat gambar anda sendiri, membeli perniagaan semasa, atau bekerja dengan fokus tawaran kenderaan.

Setiap jenis perniagaan penyewaan kenderaan kereta sewa kl mempunyai fokus dan rintangannya, anda pada asasnya perlu mencari yang sesuai untuk anda.

Tahap 2: Tentukan Sasaran Penonton Anda

Faktor lain yang perlu anda pertimbangkan semasa memikirkan bagaimana memulakan perniagaan penyewaan kenderaan adalah jenis pelanggan yang ingin anda layani.

Tahap 3: Tulis Rancangan Perniagaan Anda

Oleh kerana anda memahami jenis perniagaan penyewaan kenderaan yang ingin anda mulakan dan siapa yang akan anda layani, anda telah bersedia untuk membentuk metodologi menarik anda. Teknik yang menarik adalah asas untuk anda dan mana-mana pro atau rakan sekerja yang berkaitan dengan wang yang mungkin anda bekerjasama.

Semasa membuat sistem anda, anda harus menyebarkan rancangan bagaimana anda akan mengubah idea anda menjadi persatuan yang bermanfaat.

Ini akan merangkumi memisahkan jenis perniagaan penyewaan kenderaan yang anda mulakan, perkara dan organisasi apa yang akan anda tawarkan, kos apa yang akan anda kenakan, ukuran wang anda sendiri yang anda rancangkan untuk dimasukkan ke dalam perniagaan, berapa jumlah yang menaja anda ‘ Saya memerlukan, sistem rancangan pemaparan anda, dan unjuran anggaran untuk hampir setiap tahun.

Tahap 4: Mendaftar dan Melesenkan Perniagaan Anda

Dengan kerja dalaman ini selesai, ini adalah peluang yang ideal untuk menyelesaikan beberapa kitaran luaran untuk membuat persatuan anda secara sah. Ini menggabungkan memilih bahan perniagaan dan mendaftarkannya dengan keadaan di mana anda akan menjalankan perniagaan sewa kenderaan anda.

Kitaran pendaftaran tertentu akan berubah bergantung pada negeri anda, namun ini biasanya dapat dilakukan secara dalam talian melalui setiausaha negara atau pejabat pertukaran anda dengan mengarkibkan struktur yang sesuai dan membayar kos yang jelas.

Seterusnya, anda mungkin perlu mendapatkan geran yang sesuai untuk bekerja dan izin melalui persatuan negeri dan kejiranan anda. Sekiranya anda belum berbincang dengan pengacara perniagaan, ini adalah peluang yang baik untuk melakukan hal itu untuk memastikan anda mendapat persetujuan yang sesuai untuk menjalankan perniagaan penyewaan kenderaan kereta sewa kl.

Anda juga harus mendapatkan insurans perniagaan yang betul untuk memastikan perniagaan anda akan dijelaskan sekiranya berlaku kemunduran, kejadian bencana, dan itu baru permulaan.

Tahap 5: Dapatkan Kewangan anda bersama-sama

Anda untuk semua niat dan tujuan disediakan untuk membuka portal (kenderaan) anda, tetapi sebelum anda melakukannya, anda perlu mengumpulkan aset anda semua. Pelbagai jenis perniagaan memerlukan jumlah kos tumpul yang bergerak, bagaimanapun dengan perniagaan sewa kenderaan, anda mungkin akan mempunyai kos permulaan yang tinggi, dari membeli pasukan tentera laut, hingga menyewa paket dan pelanggan yang menghadap ke luar, hingga menggunakan mekanik, hingga memastikan keseluruhan tindakan.

Buka Akaun Bank Perniagaan dan Kad Kredit

Sama ada anda menggunakan wang anda sendiri untuk membiayai penghantaran perniagaan anda, anda perlu memulakan kad penyamaan dan caj belanjawan perniagaan alternatif. Pada saat anda telah melakukan ini, cubalah untuk menyelaraskan perdagangan yang berkaitan dengan perniagaan dengan catatan ini. Ini bukan sahaja akan menjadikan perkara yang lebih sukar akan tiba pada waktunya, tetapi dengan cara yang sama akan menyegarkan segmen perniagaan dan aset individu anda sekiranya ada kes yang berlaku.

Anda mungkin juga perlu mendapatkan nombor pengesahan perniagaan yang jelas, atau EIN, yang mengambil jenis perniagaan perundangan anda yang mengawasi nombor persaraan. Nombor ini akan digunakan untuk memulakan penyesuaian kewangan perniagaan anda dan lebih-lebih lagi akan membantu anda untuk mula mengumpulkan kredit perniagaan, yang sangat penting jika anda mencari penaja dari luar.