Categories
Uncategorized

Elak Kereta Sewa

5 pekara elak untuk sewa kereta

Mengabaikan tawaran yang berpotensi untuk peningkatan.

Pada masa lalu, saya telah mengesyorkan menempah kereta berharga murah dan kemudian bertanya mengenai peningkatan di meja sewa. Ini berfungsi sebaik-baiknya pada waktu yang sibuk apabila garaj sedang menurun pada kenderaan yang paling murah, dan boleh menawarkan peningkatan percuma atau sangat murah kepada kelas kereta yang lebih besar disebabkan oleh isu-isu pengurusan inventori.

berkaitan : kereta sewa murah 

Dalam kebanyakan kes, ejen meja mempunyai budi bicara yang besar dalam menetapkan kadar peningkatan, jadi jika dia bertanya jika anda berminat dengan kereta yang lebih besar, balas bahawa ia bergantung pada harga; anda mungkin mendapati diri anda dalam kereta yang lebih besar dan lebih baik dengan kos tambahan yang minimum.

KARLOOP

Gagal menyemak AAA, AARP, program ganjaran atau diskaun lain.

Banyak program keahlian menubuhkan hubungan dengan syarikat penyewaan kereta sebagai merangsang ahli. Ini termasuk organisasi perjalanan seperti AAA, program penerbangan kerap penerbangan, organisasi khusus umur seperti AARP, dan juga beberapa kumpulan sukan atau hobi. Diskaun kereta sewa biasanya disenaraikan di laman web organisasi; anda sudah membayar iuran keahlian, jadi lihat sebelum membuat tempahan dan anda boleh menemui banyak perkara.

Membuat terlalu sepintas pemeriksaan semasa berlepas.

Apabila anda mengambil kereta anda, semak di dalam dan luar untuk apa-apa yang berpotensi dianggap kerosakan sebelum anda memandu. Cari calar, bengkak, bahagian longgar, tingkap kuasa kerja dan cermin, dan banyak lagi.

berkaitan : kereta sewa

Perhatikan masalah yang kecil dan besar; kecenderungannya adalah berjalan cepat di sekitar kereta mencari calar dan kecacatan, memikirkan bahawa masalah besar akan dapat diperhatikan, tetapi ini tidak selalu berlaku. Saya pernah menyewa sebuah kereta dengan bumper belakang yang longgar bahawa syarikat sewa kereta tidak pernah melihat sebelumnya. Sekiranya saya tidak menangkapnya sebelum meninggalkan garaj dan pemeriksa telah melihatnya kemudian, saya akan bertanggungjawab sepenuhnya.

Perlindungan terbaik anda di sini: Ambil gambar atau video berjalan lambat di sekitar kereta, dan “menendang tayar” untuk bercakap.

Meninggalkan pemeriksaan akhir untuk peluang.

Baru-baru ini, prosedur kereta pulang telah menyerupai pemeriksaan dari sebuah hotel, di mana anda meninggalkan kad kunci anda di meja malam dan mengetuai pintu lobi dengan hanya gelombang ke meja depan. Pulangan sewa kereta telah mengambil rasa yang sama; seringkali tidak, anda mengikuti tanda-tanda ke belakang barisan kereta yang baru sahaja kembali, mengambil barangan anda, meninggalkan kunci di dalam kereta dan berjalan pergi tanpa bercakap dengan sesiapa secara langsung.

Sekiranya ia merasakan hanya untuk meninggalkan kereta tanpa ejen yang menyemaknya, ia sepatutnya; aduan yang paling serius mengenai syarikat sewa kereta dalam beberapa bulan kebelakangan ini telah membantah tuntutan kerosakan. Sekiranya tiada atendan hadir semasa dropout (dan kadang-kadang apabila ada), pertikaian itu kemudian menjadi kata anda terhadap mereka.

Sekali lagi, perlindungan terbaik anda di sini adalah mengambil gambar atau video berjalan lambat di sekitar kereta.