Kereta Sewa Vs Kereta Kongsi

Kereta Sewa Vs Kereta Kongsi

sewa kereta murah kl

Sekiranya anda berkelana ke kota yang kritikal, latihan berkongsi kenderaan boleh menjadi sistem penggambaran untuk berkeliling atau melakukan usaha. Penjelasannya cepat dan memberikan kesan sebagai strategi: Anda menyewa kenderaan selama beberapa jam, mendapatkannya secara tempatan, dan kos seperti gas dan perlindungan dijamin. Walau apa pun, OK menyatakan bahawa anda benar-benar mengetepikan wang tunai daripada kenderaan sewa standard? Walaupun sangat ideal untuk mempunyai pilihan pengangkutan lain selain dari asas perjalanan pelancong – teksi, troli, rancangan, dan pengangkutan – mungkin sukar untuk membincangkan apakah program perkongsian kenderaan benar-benar banyak. Inilah pecahannya.

Alami CarShare, Hertz sepanjang hari, boleh dipercayai, dan Zipcar semuanya menawarkan latihan perkongsian sewa kereta murah kl kenderaan asas yang terdengar sangat menawan. Pada asasnya, tambahanlah keputusan anda di telefon atau di web, jalankan beberapa petak untuk mendapatkannya, dan kembalikan tanpa perlu bimbang tentang ukuran bahan bakar. Realiti, tidak kira, agak indah.

Walaupun selama ini pengalaman afiliasi ini menjadikan tanggungjawab mereka langsung, memahami kesalahan dan tempat menarik untuk latihan berkongsi kenderaan adalah suatu usaha yang mengejutkan. Lebih-lebih lagi, keseluruhan tiga gabungan asas mengenakan kadar yang sama. Jadi di sebalik jalan yang ada batasan, ia tidak menimbulkan kos yang lebih rendah.

Sekiranya anda memerlukan kenderaan kurang dari 60 minit, persatuan ini akan menyelamatkan anda. Saya akan mencadangkan Hertz atau Enterprise sekiranya mereka mempunyai pejabat yang berdekatan dengan bandar anda. Lebih awal lebih sederhana, dan anda akan memastikan kredit tambahan untuk penyewaan masa depan yang luas. Zipcar tetap bujang, jadi pada dasarnya tidak ada tarikan sekiranya anda pelanggan yang tekun. Sebagai peraturan, adalah selamat untuk menyedari bahawa persatuan ini akan menelan belanja sekitar $ 0,45 per batu, atau had $ 70 hingga $ 80 dengan pasti. Sekiranya anda harus membuat sejumlah besar perkembangan yang kuat, anda tidak boleh menyewa salah satu kenderaan ini selama satu hingga dua jam dan mengeluarkan $ 25 atau kurang. Walau apa pun, tinjau bahawa ada perbelanjaan tambahan untuk penyertaan dan mencuba strategi mereka – ini dapat menjadi titik sejauh $ 40 untuk Perusahaan (pada masa ini mereka menyerahkan caj permohonan dan perbelanjaan tahunan untuk pelajar) kepada $ 60 di Zipcar .

Kereta Sewa Vs Kereta Kongsi

Walau apa pun, jika anda menjangkakan perjalanan penting (atau menambah kenderaan selama lebih dari 24 jam), anda akan memahami bahawa sewa kereta murah kl kenderaan standard sentiasa berharga jauh, jauh di bawah $ 70- $ 80 dengan pasti. Tanpa keraguan, kebanyakan kos hanya $ 30 atau $ 40 kemungkinan besar. Peneguhan kemungkinan tidak akan kukuh, bagaimanapun kad kad masa kini menawarkan perlindungan sewa khas sekiranya anda menggunakannya untuk menempah kenderaan anda.

Selain itu, persatuan perkongsian kenderaan baru ini menyatakan bahawa “bahan bakar digabungkan.” Ini nyata, namun ada muslihat. Walaupun dengan jelas anda akan menentukan sewa anda, jumlah gabungan perkongsian penting sebenarnya akan membebankan anda perbelanjaan (biasanya sekitar $ 25) untuk memulihkan kenderaan dengan tangki bahan bakar di bawah 1/4, jadi anda tidak dapat biarkan saja dan buang setelah perjalanan panjang.

Akhirnya, gabungan sewa kenderaan standard yang berbeza sama ada sama sekali melarang penyewaan kepada individu di bawah umur 25 tahun, atau mengenakan kos (jika semuanya gagal sekitar $ 25 dengan pasti) kepada sesiapa sahaja yang berumur 21 dan 25 tahun. Hubungan perkongsian kenderaan, jelasnya, secara konsisten memberikan penghargaan kepada pemegang pajakan di dalam jangka masa tersebut – dan sesungguhnya, beberapa program sekolah membenarkan penduduk seusia 18 tahun. Untuk kumpulan yang lebih muda, bantuan perkongsian kenderaan akan lebih murah.

Sekiranya anda mencari standard keseluruhan untuk diikuti, ini adalah: penyewa bandar, terutama mereka yang berumur 21 dan 25 tahun, yang perlu menjalankan banyak tugas yang bersemangat akan menemui persatuan perkongsian kenderaan lebih munasabah daripada menggunakan teksi atau menyewa kenderaan biasa sepanjang hari. Bagi individu yang berhasrat menggunakan kenderaan lebih lama dari sehari (atau menempuh perjalanan lebih jauh dari 200 batu), tetap dengan sewaan standard. Pada asasnya, buat satu titik untuk mendapatkan kad caj yang menambah keselamatan penyewaan.